Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Storsatsning på
Kungsgården Långvind

Print Friendly, PDF & Email

– Nu är det klart. Vi bygger ett nytt hus, tredubblar antalet bäddar i vårt lilla hotell och vandrarhem, förser flertalet gästrum med dusch och toalett, satsar på att utveckla konferensverksamheten, förbättrar restaurangen för våra gäster och skapar bättre förutsättningar för evenemang.

Det är en påtagligt nöjd Agneta Bengtson, som berättar om planerna för STF hotell och vandrarhem Hudiksvall Kungsgården Långvind. Det är först nu paret Bengtson vill lätta på förlåten. I går var nämligen strandskyddsdispensen i hamn och i dag blev bygglovet klart. Efter byggsamråd nästa vecka, börjar bygget.
osterhuset-fasadTill våren ska Österhuset, som den nya byggnaden heter, stå klart, öster om nuvarande Kungsgården Långvind. Det blir ett hus med fyra gästrum, varav tre med privat dusch och toalett, rejäl tvättstuga och varmförråd samt vagnslider med plats för både bilar, kajaker och annat som hör till uthyrningen.

I det befintliga huset, bygger man om så två rum får dusch och toalett.

Kungsgården Långvind tar i och med detta steget från fritids- till yrkesverksamhet. Bakom beslutet att bygga ett hus på nästan två fulla plan, ligger en fin gästnattsutveckling. När Kungsgården Långvind öppnade som rum och frukost, bed & breakfast, 2010 kunde paret Agneta och Jörgen Bengtson räkna hem 83 gästnätter. Det var långt under affärsplanens mål. Förra året blev det 665 gästnätter. I år ser det ut att bli ännu lite mer. Men nu är problemet att huset är fullt de flesta dagar under högsäsong och åtskilliga andra dagar också.

– Vi satsar på framtiden. Vi fördubblar antalet rum till åtta och tredubblar bäddarna till 22. Det har varit en lång resa att komma fram till beslutet, och nu startar en spännande resa när vi ska omvandla ritningar och idéer till färdigt hus och inredda rum, säger Agneta Bengtson.

I våras öppnade Kungsgården Långvind en liten restaurang för sina gäster. I maj fick Kafé Kungsgården Långvind, som det lilla värdshuset heter, fullständiga rättigheter. Nästa år finns – mot bakgrund av restaurang och flera rum – bra förutsättningar för konferenser.

– Vi riktar in oss på mindre konferenser, helst inte mer än tolv personer, där vi kan ge riktigt personliga service, erbjuda god mat och en konferensgård utöver det vanliga. Nu kan vi erbjuda åtta enkelrum och ytterligare bäddar om några kan tänka sig att dela rum, säger hon.

Jörgen Bengtson
bild: Kjell Norberg, Arkitektverkstan


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv