Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Större gästhamn i Långvind

Print Friendly, PDF & Email

Långvindsbruk har fått en större gästhamn. De fyra hamnplatserna har haft plats för båtar, som ligger längs med bryggan. En av platserna har nu fått bommar, som gör att tre mindre båtar får plats med stäven mot bryggan. Därmed har gästhamnen ökat sina båtplatser från fyra till sju.

Långvindsbruk fick 2009 en gästhamn i anslutning till gamla ångbåtsbryggan. Ett stenkast från bryggan finns en torrdass. I centrala Långvind finns sedan tidigare en servicebyggnad för besökande, med toalett, dusch, tvättstuga, bastu och kök.

En annan marin nyhet är att den grynniga inseglingsleden till Långvindsbruks gästhamn och småbåtshamn har fått prickar. Bakom utmärkningen ligger permanent- och fritidsboende på Bruket. Sedan tidigare finns en enslinje, som lotsar båtfolket rätt över Långvindsfjärden på väg mot Långvindsbruk.

text och foto:
Jörgen Bengtson

Langvindsbruks gasthamn

 


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv