Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Späckat kapellprogram

Print Friendly, PDF & Email

På söndag öppnar Långvinds kapell för sommarsäsongen. Sedan följer Musik i sommarkväll varje lördag, med andra ord som vanligt ett späckat program.

Kapellet öppnade förra lördagen för säsongen, för den som vill få en stilla stund i det mer än 200 år gamla kyrkorummet eller bara se sig om i brukskapellet. Kapellet öppnade i år för första gången en vecka tidigare. Dessförinnan hade kapellföreningen städad kapellet för sommaren. Nu är kapellet sommarfint både in- och utvändigt inför alla aktiviteter.

Konsert Langvinds kapell triangelnLördagen den 18 juni var också en bemärkt dag på annat sätt, med konsert till järntriangelns ära, Konsert för järntriangeln (bilden).

Närmast på programmet står gudstjänst, kapellstämma och kyrkkaffe söndagen den 26 juni klockan 17. På stämman kommer föreningen bland annat att välja styrelse.

Sedan följer det traditionella programmen lördagar klockan 18, Musik i sommarkväll med en avslutande ljusgudstjänst klockan 19.30. Efter alla gudstjänster är det kyrkkaffe.

2 juli: Musik i sommarkväll med Ingrid Svensson och psalmsång

9 juli: Musik i sommarkväll med Lovisa Pettersson

16 juli: Musik i sommarkväll med Christer Häggmark

23 juli: Musik i sommarkväll med Julia Bergwahl

30 juli: Musik i sommarkväll med musik/sång

6 augusti: Musik i sommarkväll med musikgruppen Fem över tolv

13 augusti: Musik i sommarkväll med Börje Ring och SPF-kören

20 augusti: Musik i sommarkväll med musik/sång

27 augusti: Ljusgudstjänst, som börjar klockan 19.30, med Augustigruppen och sommar-aftonsånger till 150-årsminnet av Nathan Söderblom

Långvinds kapellförening har en egen webbplats på Långvind.com, Långvinds kapellförening, som finns under fliken ”Partner”.

text och foto:
Jörgen Bengtson

 


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv