Champagnefrukost i Långvind

Kafé Kungsgården Långvind är en av flera nya restauranger och kaféer i Hudiksvalls kommun, som fått serveringstillstånd i år.

Är det sant att man kan få champagnefrukost och snaps till frukostsillen på STF hotell och vandrarhem Hudiksvall Kungsgården Långvind?

Kungsgarden Salen Agneta– Jo, det stämmer, men framför allt har vi fått fullständiga rättigheter i vår lilla restaurang, säger Agneta Bengtson, köksansvarig på hotellet och vandrarhemmet i Långvind, här i rummet Salen med den nya vinkylen, till Långvind.com.

Kafé Kungsgården Långvind har som första näringsställe med serveringstillstånd i Hudiksvalls kommun fått rätt att servera alkohol även till frukost.

Är Kungsgården Långvinds profil att servera alkohol till frukost?

– Nej, men vi har den möjligheten mot våra frukostgäster. Vår profil är att erbjuda våra övernattande gäster, frukostgäster, konferensgäster och festvåningsgäster fullständiga rättigheter i form av öl, vin, snaps och annan alkohol. Sedan i vintras har vi en bra meny, som vi erbjuder året om till våra hotell- och vandrarhemsgäster.

Är inte andra gäster välkomna?

– Jo, men man måste höra av sig innan. Vår servering bygger på att man bokar måltiden, vare sig det är en ostbricka med vin till eller Afternoon tea som man måste vara minst sex personer till, säger Agneta Bengtson.

Hur har det gått med alkoholserveringen?

– Bra, vi har haft gäster de två senaste veckorna, som ätit mat och tagit öl, vin eller konjak till maten.

I helgen fick Kungsgården Långvind också en vinkyl installerad, och dryckeslistan blev klar.

Vad erbjuder ni i form av mat och alkohol?

– Vi har ett dussin förrätter, huvudrätter och efterrätter. Till detta serverar vi lokalt öl och brännvin, husets röd-, vitt- och rosévin samt ett urval av högkvalitativa röda och vita viner, roséer, mousserande viner, snapsar och avecer.

Från och med i dag har också webbplatsen Långvind.com en länk till Kafé Kungsgården Långvind på TripAdvisor, där gäster ger sina omdömen om måltider och Afternoon tea på Kungsgården Långvind.

– Det är jätteroligt, vi har fått nio omdömen med snittbetyget 4,5 av 5 möjliga, avslutar Agneta Bengtson.

text och foto:
Jörgen Bengtson