Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Med våren kommer boule

Print Friendly, PDF & Email

Det är inte bara snösmältning, tussilago och ejdrar, som är säkra vårtecken. I Långvind är boulesäsongen ett vårtecken. Den 9 mars startar årets boulesäsong i Långvinds fritidsområde.

I Långvinds fritidsområde finns en aktivt boulegrupp, som har fyra banor till sitt förfogande.

Boulen har vuxit rejält i Långvinds fritidsområde, som i dag sannolikt är Hälsinglands bouleätaste samhälle. Det började med en bana 2003, blev två våren 2006, tre hösten 2006 och fyra sensommaren 2013.

Två Långvindsbor, Tord och Lena Frykberg, tog initiativ till boulen 2003. I maj 2012 lämnade de över ansvaret till Britta Englund. Boulespelarna har en fast dag i veckan, numera måndagar.

– Vi spelar en omgång, sedan fikar vi och sedan blir det en omgång till. Vi har fått en tradition att alla äter äggmacka i pausen, berättade Britta Englund för två år sedan.

Den som varken har kunskap eller egna klot, behöver inte oroa sig. Bouleentusiasterna lär ut och Långvinds samfällighetsförening står för klot.

Boulen har inte bara gjort avtryck i Långvind, utan också spridit sig på Hälsingekusten.

Camp Igge och därmed Iggesund fick 2012 tre moderna boulebanor, som ersatte banor som fanns på Ankarmon innan Camp Iggebygget började.

Bergvik stoltserar sedan 2012 med två nybyggda boulebanor inomhus i före detta Variant.

Hudiksvall fick i september 2011 boulebana i nya Sportparken nedanför Östra skolan, som kompletterar de gamla banorna i Teaterparken.

Brovallen i Enånger har boulebanor.

Harmånger har sedan flera år boulebana på Röstabadet.

Jörgen Bengtson


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv