Bränneriets krögare lämnar

Café Bränneriets restauratörer, Jenny von Wachenfeldt och Hasse B Andersson, tackar för sig efter två framgångsrika säsonger i Långvindsbruk. Det blir inte, som planerat, en tredje sommar.

Ryktet om att Café Bränneriets restauratörer inte skulle köra vidare sommaren 2014, var sant.

– 2013 börjar komma till ända och även vi har satt punkt på grund av andra projekt. Sommaren 2014 kommer ej att drivas av mig och min familj. Därför tackar vi så hjärtligt våra gäster och samarbetspartners för två fina år och vill önska er en riktigt god jul och en god fortsättning, skriver Jenny von Wachenfeldt på facebooksidan Café Bränneriet i Långvind i dag.

Reaktionerna lät inte vänta på sig. Knappt ett dygn senare har tiotalet personer beklagat att Jenny von Wachenfeldt med familj hoppar av. De får också ett antal lycka-till-önskningar på vägen.

Nu år det åter en öppen fråga vem som ska driva kaféet och restaurangen i Bränneriet, som öppnade 2003 och betyder så mycket för det lilla brukssamhället sommartid. Under årens lopp av krögarna kommit och gått. Ingen har stannar längre än två säsonger.

En sommar var Café Bränneriet helt stängt, 2010. Samma vecka som restauratören, som hade drivit en framgångsrik verksamhet 2009, skulle öppna 2010, gick han i konkurs. Den sommaren blev det av förklarliga skäl inte mycket verksamhet. Borka Brygga ryckte in och räddade verksamheten några dagar och kvällar per vecka under juli och augusti 2010.

Sommaren 2011 blev det ingen kontinuerlig verksamhet alls. Då inskränkte sig det hela till tre musikkvällar och Långvindsdagen, då Bränneriet hade matservering.

Hur det blir 2014 återstår att se.

Jörgen Bengtson