Boka boende på Kungsgården Långvind!

Rekord på afternoon tea

Print Friendly, PDF & Email

Kungsgården Långvind hade vädergudarna på sin sida på årets tredje afternoon tea. Gästerna var fler än tidigare i år, kassan rekordstor.

– Vi var oroliga för anstormningen, men det gick bra. Sconsen, rörorna och cidern räckte, summerar Agneta Bengtson för Långvind.com.

Förra lördagen slutade i en smärre katastrof, när Electroluxugnen gick sönder och reservugnen bara klarade av att grädda en bråkdel av sconesen. I går installerade Kungsgården Långvind en ny ugn, som i dag visade sig klara trycket av närmare 300 scones.

Dagens 65 gäster var nöjda med förplägnaden, att döma av svaren när Långvind.com frågade och gästernas kommentarer på facebook:

– Afternoon tea i Långvind. Rekommenderas varmt, skriver Kerstin Ersson.

– Tack till värdparet för gott och trevligt afternoon tea i mycket trevligt sällskap! Återkommer gärna, skriver Ulla Svanberg.

Kungsgården Långvind arrangerar i år klassiskt engelskt afternoon tea för tredje året. Under fyra lördagar serverar man eftermiddagste, en liten måltid med åtta sorters te med tillbehör, scones och sandwichar, clotted cream och marmelader, hårda och mjuka kakor, choklad och engelsk cider. Efter ytterligare en lördag blir det äntligen lite semester för paret Bengtson.

– Det har varit en tuff sommar, med 136 procent fler gästnätter under årets första sju månader jämför med samma period förra året och massor av evenemang, som vi har arrangerat. Nästa lördag blir det final för afternoon tea. Sedan har vi en svampexkursion innan evenemangssäsongen är slut för i år. En jobbig, intensiv och framför allt rolig säsong, summerar Agneta Bengtson.

Jörgen Bengtson


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv