Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Fredagsfiske i Långvind

Print Friendly, PDF & Email

Långvinds egen fiskeförening, Byhedsjöns fiskeförening, välkomnar till fredagsfiske i augusti med start klockan 5 på morgonen.

Långvinds fritidsområde har en aktiv fiskeförening, den enda i Långvind. Om man vill pröva fiskelyckan, måste man som vanligt ha fiskekort och följa fiskereglerna för Byhedsjön.

Fiskereglerna är anslagna i vindskydden, som föreningen byggt på norra respektive södra sidan av Byhedsjön och utrustat med bänkar och grill.

Årskort kostar 500 kronor och dagkort 100 kronor. Årskort och dagkort finns att köpa i automat i vindskyddet på norra sidan av sjön. Årskort finns också till försäljning hos fiskeansvarig, Hans Andersson, mobil 070-562 87 30.

Fiskebeståndet i Byhedsjön är beroende av kontinuerlig påfyllnad med inplanterad fisk. Ny fisk kommer att levereras i början av nästa vecka.

Enånger i övrigt erbjuder goda fiskemöjligheter. Enångers fiskeklubb har en fyllig webbplats, Enångersfiskeklubb.se, som informerar om det varierade fiskeutbudet i Enångers fiskevatten: havsöring, öring, röding, regnbåge, harr och abborre. Webbplatsen informerar om vad fiskekort kostar, var man kan köpa dem och naturligtvis fiskeregler.

Fiskevattnen är många, från väster till öster: Långtjärnen, Örtjärnen, Blindtjärnen, Laxtjärnen, Hälsen, Lill-Hälsen, Mjusen, Ysen, Stultsjön, Lorttjärnen, Storövertjärn och Enångersån.

Jörgen Bengtson


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv