Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Enångersbo in i STF-styrelse

Print Friendly, PDF & Email

STF Hudiksvall Kungsgården Långvinds värd Jörgen Bengtson är ny ledamot i Svenska Turistföreningens vandrarhemsråd, tillika STF:s franchiseråd. Han är enda representant i rådet från Norrland.

STF är Sveriges äldsta och en av landets största franchiseorganisationer. Kungsgården Långvind är en av STF:s yngsta franchisetagare; den blev STF-ansluten så sent som i maj 2012. Nu tar Jörgen Bengtson plats i STF:s viktiga vandrarhemsråd, som samlar franchisetagarna inom STF, det vill säga det stora flertalet boendeanläggningar.

En mindre del av STF:s boendeanläggningar – fjällstationer, fjällstugor och några hotell och vandrarhem i storstäderna – äger och driver STF i egen regi.

Vandrarhemsrådet består av sju ledamöter. Tre valdes på STF:s värdkonferens i Bålsta i dag: Christer Goldhammer, STF Överums vandrarhem; Lars Ehrengren, STF Arboga vandrarhem; Jörgen Bengtson, STF Hudiksvall Kungsgården Långvinds hotell och vandrarhem.

Fyra ledamöter hade ett år kvar på sin tvååriga mandatperiod: Helene Beer, STF Zinkensdamm; Oscar Diös, STF Uppsala Kvarntorget och Jumbohostel; Niclas Larsson, STF Lärbro Grannen; Leif Lindholm, STF Haväng.

Vandrarhemsrådet är remissinstans och rådgivande organ inom STF. Rådet bidrar till att vandrarhems- och hotellverksamhetens inriktning och målsättning stämmer överens med marknadens förväntningar och behov. Vandrarhemsrådets representanter har även till uppgift att föra övriga värdars talan gentemot STF.

Högsta beslutade organ i STF är riksstämman. I ledningen för organisationen står en styrelse. Styrelseordförande är sedan maj 2012 Peter Nygårds.

Enånger har inte bara fått en representant i STF:s vandrarhemsråd. Under värdkonferensen blev också STF Larsbo gård korad till Årets miljöinsats 2012.

Jörgen Bengtson

Nyheten uppdaterad 3 december 2012


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv