Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Höst – bra för eftermiddagste

Print Friendly, PDF & Email

Höstrusk. Bättre väder kan man inte ha för afternoon tea. Så resonerade Kungsgården Långvind och tackade vädergudarna för det dåliga vädret, som på lördagen lockade femtiotalet gäster till klassiskt te med scones, snittar och kakor.

Båda sittningarna var fullbokade. Det fanns bara plats för enstaka spontangäster.

– Det var mulet, regnade och typiskt höstrusk, alltså idealiskt väder för att kura skymning och njuta av hett te med goda tillbehör, säger Agneta Bengtson på Kungsgården Långvind till Långvind.com.

Hon hade full huggning i köket och fick de förberedda sconessatserna och sandwicharna att precis räcka till. Nu laddar hon upp för ytterligare två Afternoon tea på Kungsgården Långvind, lördagen den 8 och 15 september.

Gästerna var nöjda. Ett bevis på det var att flera beställde Afternoon Tea De Luxe än någonsin tidigare. Gästerna hade att välja mellan Standard, Exclusive och De Luxe. Flera gäster var också långväga, så långt bort som Färila, Solna – och Danmark.

Nytt för denna gång var även att gästerna fick andlig tespis i form av tecitat, som de blev serverade till sitt eftermiddagste.

Här bjöd Kungsgården Långvind på tecitat som:

Det finns få timmar i livet som är angenämare än den timme, som är ägnad den ceremoni som är känd som eftermiddagste.
Henry James, amerikansk författare (1843–1916)

Ingenting kan jämföras med denna växt. De som använder den är därför befriade från alla sjukdomar och når en extremt hög ålder.
Nicolaes Tulp, läkare och Amsterdams borgmästare (1593–1674)

Te kräver övning.
Gong fu cha, kinesisk teceremoni

Gud vare tack för te. Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet.
Sidney Smith, engelsk präst (1771–1845)

Teet är gott; det uppfriskar våra trötta sinnen. Det gör tanken klarare och skärper ögats ljus. Därför är det oss en hjälp i våra arbeten och studier.
Ikkiu, buddhistisk präst, lärare och teceremonimästare (1394–1481)

Te – fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar – kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck.
Thomas de Quincey, engelsk författare och intellektuell (1795–1859)

Flera citat om te finns att läsa på Väl valda ord om te. För den som vill försjunka i tehistoria, finns mer läsning på bland annat tehistoria och tehistoria år för år.

Jörgen Bengtson

 


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv