Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Långvind får dansbana?

Print Friendly, PDF & Email

Långvinds fritidsområde kan få både scen och dansbana vid sommarbutiken. Styrelsen funderar på frågan och presenterar sina planer på samfällighetens årsstämma 22 juli 2012.

Klart är att föreningen vill bygga ut butikens lastkaj och göra befintlig uteplats större; den ska också få ny trall.

Föreningen har tidigare övervägt att bygga en dansbana mellan tennisbanorna, där den uppskattade midsommardansen är. Nu kan dansbana och scen istället bli verklighet i anslutning till den utvidgade uteplatsen.

Det har varit enstaka uppträdanden vid affären tidigare. Gula hjälmarna har bland annat sladdat in med sina mopeder och spelat upp.

– Fundering finns att även göra en ny scen och kanske en mindre dansbana, berättar Långvindsbrevet nummer 1, 2012.

Det händer mer i Långvinds fritidsområde.

Klubbstugan, som egentligen är samfällighetens gamla bastu och därför är placerad halvvägs ner mot Snäckenbadet, ska få komma in i gemenskapen runt sommarbutiken och de olika ”sportanläggningarna” i Långvinds centrum. Den kommer att flyttas till en plats mellan butiken och bangolfen. Tanken är att den då ska bli mer tillgänglig för alla.

Lekplatsen får också en rejäl upprustning. Föreningen lovar ny lekutrustning.

Fotbollsplanen, som blir allt mer igenväxt, kan komma att få riktigt gräs genom att föreningen hyvlar av gruset och planterar gräs. Det blir en fråga för årsstämman att ta ställning till.

Jörgen Bengtson


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv