Långvindsdagen 21 juli

Långvindsdagen såg under en tid ut att bli inställd 2012. Arrangörerna funderade på att göre ett uppehåll. Men nu är det klart: den blir av. Långvindsdagen går av stapeln som vanligt, i år den 21 juli.

Café Bränneriets nya arrendator är beredd att ta ansvar för Långvindsdagen. Därmed är det inte någon tvekan om att Långvindsbor och andra kan se fram mot firandet av Långvindsdagen även 2012.

Långvindsdagen har vanligen varit en dag, men under årens lopp har arrangörerna testat både två- och tredagarsarrangemang. Långvindsdagen startade 1977, för att samla människor i bygden och samla in pengar till  kapellets restaurering. Hans Persson, Hjalmar Åker och KG Andersson drog igång det som blev en återkommande aktivitetsdag i slutet av juli.

Från och med 2010 är Långvindsdagen åter ett endagsarrangemang.

Jörgen Bengtson