Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Storm tog Långvindshamn

Print Friendly, PDF & Email

Småbåtshamnen i Dragösviken i Långvinds fritidsområde finns inte längre. Höststormen tog i veckan med sig praktiskt taget alla bryggor. Dragösvikens båtklubb får mycket att göra till våren med att bygga upp bryggorna på nytt.

– En kombination av kraftiga vindar och en osedvanligt hög havsnivå har gjort att i stort sett alla fasta bryggor i Dragösviken har slitit sig. Bryggdelar och bråte ligger nu och flyter i viken. Inte mycket att göra åt för tillfället, säger hamnfogden Hans Westelius.

Stormen tog inte bara bryggor, utan har också sköljt bort stigen som leder fram till de enskilda bryggorna och grillplatsen ute på vågbrytaren.

– Vi har mycket jobb att göra till våren med ny gångstig och upprensning av bryggdelar, konstaterar Hans Westelius.

Dragösviken är en av många hamnar och samhällen på Hälsingekusten, där stormen slog till i fredags. Lokaltidningarna rapporterar om extremt högt vattenstånd i havsvikarna – i Mellanfjärden 120 centimeter över normalnivå – med bryggor under vatten, översvämmade sjöbodar och hotade hus.

Jörgen Bengtson

Artikeln uppdaterad 2011-12-11


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv