Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Magisk avslutning i Kolhuset

Print Friendly, PDF & Email

Långvindsbruk fick på torsdagskvällen en magisk avslutning på sommaren med Hudik Big Bands storbandsjazz och solisterna Helén Tanzborn och Christer Sund. Regnet slutade falla lagom till besökarnas ankomst, och de var många. Kolhuset var fullsatt, när tradjazzbandet från Glada Hudik underströk kommunens epitet.

Runt 200 personer fyllde sittplatserna i Kolhuset; några fick inte plats, utan bänkade sig utanför. Strax efter klockan 20 började jazztonerna få taket att lyfta och människorna att gunga med i uppskattning.

Café Bränneriet höll öppet och sålde så bra att två av tre maträtter var slut när konserten började.

Jazzälskaren och Långvindsbruksdelägaren Carl Erik Tottie höll ihop programmet och lyckade med konststycket att få Hudik Big Band att ge ett extranummer.

– Jag vet att ni aldrig ger extranummer trots att ni har en hel möbelbuss av arrangemang, sa nestorn i ägarfamiljen och fick storbandet att frångå sina principer.

Helén Tanzborn och Christer Sund stämde upp i Irving Gordons ”Unforgettable” med hela bandets stämningsfulla komp i sensommarkvällen.

Helen tackade publiken med orden: ”Det är gott att sjunga för en publik som lyssnar så nära.”

Hela arrangemanget var gratis för besökarna. Hudik Big Band, Helén Tanzborn och Christer Sund uppträdde utan ersättning. Kringkostnaderna stod Långvinds bruk för.

Jörgen Bengtson


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv