Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Enångersprotester mot staten

Print Friendly, PDF & Email

Protesterna mot statliga Posten och Telia växer i Enånger.

I Enånger har en namninsamling startat mot Postens planer på att lägga ner posthanteringen i Enånger och Lindefallet. Protestlistor finns på Coop Nära och Evas kiosk i Enånger och på Linde livs i Lindefallet.

Kommunfullmäktigeledamoten Jörgen Bengtson (C) tog i våras upp frågan om Postens nedläggning av pakethanteringen i Evas kiosk och Linde Livs i en interpellation till kommunalrådet Caroline Schmidt (C). Hon lovade då att Enångersborna om de samlade sig en protest mot Posten.

Nu börjar också protesterna komma mot Telias planer på att lägga ner det fasta telenätet i delar av Enånger. I Långvindsbruk protesterar företag och boende mot den planerade nedläggningen av nätet under telestation Långvind i Långvindsbruk.

Carl Erik Tottie skriver, på vägnar av berörda företag och boende, i ett brev till Teliasonera att man inte accepterar en nedläggning av det fasta telenätet så länge det finns bristande mobiltäckning i området. Telia har hittills vägra bygga ut mobilnätet, trots begäran om detta från boende och företag i området, senast hösten 2010. Därför kräver Carl Erik Tottie inhibition av den planerade om- eller nedläggningen av det fasta telenätet i Långvindsbruk och Enångers Nora.

Jörgen Bengtson


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv