Sämre service i Enånger

Enånger har på kort tid förlorat två serviceinrättningar, Bro produkter och frisören. Frisören lade ner verksamheten i början av året. Nu har Bro produkter flyttat från Kyrkmyravägen 9 i Enånger till Gotlandsvägen 2 i Söderhamn, där företaget finns under namnet Cykelkällan.

Enånger har under en rad år fått försämrad offentlig och kommersiell service. I takt med avfolkning och att allt fler har bil och pendlar, minskar serviceunderlaget i Enånger.

Enånger har ändå klarat sig bra jämför med andra små tätorter. På några punkter har servicen till och med blivit bättre. I dag finns både grundskola från sexårsverksamhet till årskurs nio och servicestation som betjänar både bilar och båtar.

Enånger har förskola, komplett grundskola, servicehus, kyrka, församlingshem, idrottsanläggning, livsmedelsaffär med systembolagsutlämning och paketutlämning, kiosk/jourbutik med postombud, apoteksombud och paketutlämning, bank, pizzeria, bygdegård, hembygdsmuseum, medeltidskyrka som även är museum, byggvaruhandel utanför centrum och en servicestation med bensin och diesel för bilar och båtar i ˝uthamnen” Borka.

Jörgen Bengtson