Allsång på Långvind

Glöm Allsång på Skansen. Nu är det Allsång på Långvind som gäller. Torsdag 12 augusti är det premiär på allsång i bruksmiljö med Olle Hillström och Lars Göran Bladin som allsångsledare och musiker. Det blir mjukstart klockan 18. Klockan 19 startar allsången.

Allsång har i sommar fångat publiken på olika ställen i Hälsingland. På utescenen vid Rogsta hembygdsgård har Olle Hillström och Lasse Bladin lett allsång fyra onsdagskvällar i sommar. På Fränö hembygdsgård har allsången blivit ett nytt inslag. Nu kommer allsången även till lilla Långvindsbruk på Hälsingekusten.

Olle Hillström är känd som musiklärare, föreläsare, inspiratör och mycket annat. Han är en av Glada Hudik-teaterns grundare. Nu tar han – tillsammans med den musicerande läraren Lasse Bladin – taktpinnen i Allsången på Långvind. Lasse Bladin och Olle Hillström har spelat musik tillsammans i nästan 20 år.

Allsång på Långvind kommer inte att försöka efterapa någon av de många allsångstillställningar som finns i olika delar av Sverige. Olle och Lasse tar hand om publiken på sitt eget, folkliga sätt. Vi kan vänta oss samma härliga allsångsfest som i Rogsta, där publiken fick en säregen blandning av glädje, trivsel, folklighet, glamour – och allsång.

I juli kom Olle och Lasse puttrande på sina mopeder till Långvind och uppträdde tillsammans med kollegorna i Gula hjälmarna med ”levande musik från moppeverkstan”. Nu bjuder de in publiken att sjunga med.

På torsdag får alla chans att köpa ett särskilt framtaget sånghäfte, ”Allsång på Långvinds bruk”.

Jörgen Bengtson