Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Smygpremiär för Kungsgården B&B

Print Friendly, PDF & Email

I går kom skylten ”Kungsgården” på plats. I dag gjorde hantverkarna klart det sista. På kvällen anlände de första gästerna till Kungsgården Rum och frukost (bed and breakfast).

– Vi har smygpremiär i dag, trots att det återstår en del arbete, framför allt utomhus, säger Agneta Bengtson, som driver Kungsgården Långvind med sin man, Jörgen.

Långvind är en hälsingegård i bruksmiljö med rum och frukost samt konferens för den mindre gruppen.

– Den enda av sitt slag i världen, säger Agneta.

Paret Bengtson köpte Kungsgården för nästan tre år sedan. Under ett år samlade de sina tankar om vad de ville göra med huset, som sannolikt är en gammal kungsgård från Norrala. De tog hjälp av en arkitekt i Hudiksvall, som omvandlade deras fyra tätskrivna sidor till ritningar och upphandlingsunderlag.

Totalrenoveringen av Kungsgården började i januari 2009 och skulle vara klar före sommarens slut 2009. Det tog mer än dubbelt så lång tid, men nu är Kungsgården äntligen färdig. Den står i sin rödmålade prakt några meter från Långvinds ström, redo att ta hand om gäster i fyra rum och ett härligt lantkök. Konferensdelen kan ta emot 16 personer.

– Våra rum är fullbokade premiärhelgen. I förra veckan fick vi vår första konferensbokning, som omfattar 30 personer, men det klarar vi galant genom samarbete med Långvinds herrgård och Långvinds bruksmiljöförening, berättar Agneta Bengtson.

Arbetet med att få klart Kungsgården pågick in i det sista. Under veckar har både snickare, målare, rörmokare och datatekniker avlöst varandra för att göra Kungsgården klar.

Jörgen Bengtson


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv