Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Rekordår för Coop Enånger

Print Friendly, PDF & Email

Konsum i Enånger kan summera ett rekordår 2009, med en försäljningsökning långt över riksgenomsnittet och en bra vinst. Bakom ökningen ligger ökad köptrohet.

– Försäljningmässigt ökade vi 6,5 procent, ett riktigt, riktigt bra resultat, säger Morgan Karström, chef för Coop Nära Enånger, till Langvind.com.

Han räknar också med att verksamhetsåret ger en bra vinst.

– Resultatet ser vi först i mitten av januari. Det blir ett bra resultat, så mycket kan jag säga, berättar han.

Vad beror ökningen på?

– Enångersborna har blivit mer köptrogna. Vi har framför allt ökat i ”gråmånader”, när det inte är några Stockholmare här. Det ska Enångersborna ha en eloge för, säger Morgan Karström.

En annan förklaring till uppgången kan vara att Coop för första gången satsat på veckoreklam i Långvinds fritidsområde under de tre sommarmånaderna. Ett orosmoln 2009 var Icas etablering av Maxi i Hudiksvall, men den kände Coop i Enånger inte av.

Vilka förändringar kommer kunderna att märka av 2010?

– Vi har börjat sälja receptfria läkemedel. Det tror jag kommer att bli en höjdare under 2010. Paketomsättningen kommer nog att öka. Det var en stor ökning under julen 2009 jämfört med 2008, säger han.

– I slutet av 2010 eller början av 2011 kommer vi att sluta beställa varor manuellt. Allt kommer att gå automatiskt genom att systemet läser av när en vara passerar kassan. Det ska ge jämnare varuflöde med färre hål i hyllorna.

En tredje förändring blir att Morgan Karström – som lokal chef för det franchiseföretag han driver inom Coops regi – kommer att kunna beställa mer lokala varor. Han tänker i första hand satsa på lokala charkvaror och närodlat.

Jörgen Bengtson


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv