Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Julotta i fullsatt kapell

Print Friendly, PDF & Email

Långvinds kapell var fullsatt, när ”kyrkklockan”, den stora järntriangeln på kyrkbacken, kallade till traditionsenlig julotta på annandag jul. Åttiotalet besökare mötte värmen i det lilla kapellet vid Hälsingekusten, med välkomnande brasa i järnkaminen, långt över hundra tända ljus, julsånger från kyrkokören, Mats Sandströms predikan, Mats Hylanders ackompanjemang och inte minst de andra besökarna.

En tapper skara ur Enångers kyrkokör – åtta körmedlemmar och körledare – trotsade kylan, blåsten och mörkret. Kyrkokören började med att sjunga ”O helga natt” och kom sedan tillbaka efter psalmer och predikan med ”Gläns över sjö och strand” och ”Jul, jul, strålande jul”.

Kyrkobesökarna stämde upp i psalmer som Johan Olof Wallins ”Var hälsad, sköna morgonstund” och julpsalmerna framför andra ”Stilla natt” och ”Nu tändas tusen juleljus”.

Kollekten inbringade 1 541 kronor, en bra summa enligt kapellföreningens ordförande, Pärlennart Larsson. Långvinds kapell tillhör Enånger-Njutångers församling men har helt självständig ekonomi, vilket gör att kollekterna är viktiga för att få in pengar till underhåll och verksamhet.

På eftermiddagen var det två barndop i kapellet.

Jörgen Bengtson


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv