Boka boende på Kungsgården Långvind!

Glad teaterduo Årets Enångrare

Print Friendly, PDF & Email

Duon Toralf Nilsson och Bosse Östlin från Glada Hudik-teatern är Årets Enångrare 2008. På tisdagen delade Enångers hembygdsförening ut priset på sotarafton i Vildmarksbyn, Ångersjön.

Stig Sundin, ordförande för Enångers hembygdsförening, önskade pristagarna lycka till med det fortsatta teaterarbetet. En stor del av Glada Hudik-teaterns skådespelare har sin dagliga verksamhet i Långvindsbruk, där kommunen har ett dagcenter. Toralf Nilsson och Bosse Östlin är från Enånger.

– De får utmärkelsen för deras succéartade medverkan i Glada Hudik-teatern och framför allt uppsättningen Elvis. Det är också teatergruppen som helhet som vi vill belöna, säger Stig Sundin till Langvind.com.

Han tycker att gruppens prestation är fantastisk och att det är särskilt roligt att kunna belöna Toralf och Bosse.

– Båda är Enångersgrabbar även om de bor i Hudik, säger Stig Sundin.

Enångers hembygdsförening utser sedan drygt ett decennium en särskilt bemärkt Enångersbo till ”Årets Enångrare”. I år blev det alltså två personer.

Årets Enångrare 2007 blev Hans Ekbrink, primus motor i Sockenbilder och Långvinds bruksmuseum. Årets Enångrare 2006 blev Bernt Åkerlund, byggmästare och politiker. Årets Enångrare 2005 blev Elsy Ring, drivande inom Enångers badmintonklubbs ungdomsverksamhet. Första pristagare var musikern Östen Eriksson.

Hembygdsföreningens sotarafton lockade hundratalet besökare till mat, lotteri och naturstig vid Ångersjön. Aftonen var hembygdsföreningens avslutning på sommarens program, som bland annat omfattat tre lokala vandringar.

Jörgen Bengtson

Nyheten uppdaterad 2012-05-23


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv