Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Framgång för Borkamacken

Print Friendly, PDF & Email

Macken i Borka har sålt mycket mer än man räknade med. Dessutom har den dragit nya besökare till både gästhamn och restaurang. Hjalmar Åker, drivande bakom Borkamackens tillkomst, är mer än nöjd.

– Vi har sålt 50 000 liter bensin och diesel på sju veckor. Vi är mycket nöjda med försäljningen, som överträffat förväntningarna. Många främmande båtar har kommit för att tanka. Restaurangen har också haft god nytta av macken. Vi har även märkt av en ökning i gästhamnen, säger han till Langvind.com.

Borkamackens budget bygget på en försäljning av 100 000 liter per år.

Hur tror du att det kommer att se ut på ettårsdagen den 16 juni 2010?

– Vore skam om vi inte överträffade det, svarar Hjalmar Åker och syftar på volymen 100 000 liter.

När macken skulle öppna, fattades det fortfarande 7 000 kronor i finansiering. De återstående pengarna är inget som Hjälmar Åker, kassör i Enångers båtsällskap, oroar sig för.

– Det fortsätter att komma in pengar, berättar han.

Borkamacken verkar alltså att bli en större succé än någon vågade hoppas på, när tanken på en mack föddes i kölvattnet på nedläggningen av Uno-X-macken i Enånger. Samhället och bygden har åter fått en mack. Genom engagemanget kring den andelsägda macken står den på stabilare grund än gamla macken vid E 4:an.

Budgeten för Borkamacken bygger på att den ska gå med vinst. Om sommarsuccén fortsätter kan den vinsten bli ett bra tillskott till Borkas utveckling.

Jörgen Bengtson


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv