Tjugofyragradigt vatten i Långvind

Långvind är sol och bad. Men det är inte alltid som havsbadet i Långvinds fritidsområde är tillräckligt varmt för alla.

Lugn, det finns alternativ till Snäckens och Kråknäs havsbad. Alternativet heter Byhedsjön. På Byhedsjöns sydöstra sida finns ett insjöbad med 24-gradigt vatten, enligt senaste rapporten. Förutom detta insjöbad finns tre havsbad.

• Byhedsjöns badplats når man från Byhedsstigen, som är första vägen på höger hand när man kommer till fritidsområdet. Badplatsen har sandstrand, campingbord och toalett.

• Snäckens havsbad ligger i anslutning till affären och tennisbanorna. Badplatsen har omklädningsrum, toaletter, campingbord, grillplats och beachvolleyplan.

• Kråknäs havsbad, med lång sandstrand i skyddat läge, ligger i den sydvästra delen av fritidsområdet. I anslutning till stranden finns omklädningsrum, toaletter och campingbord. Mellan Snäcken och Kråknäs finns flera mindre sandstränder, störst av dem är Lillkråknäs.

• Dragösvikens havsbad, med liten sandstrand och badbrygga i skyddat läge, ligger i den östra delen av fritidsområdet. Badviken ligger på Dragösvikens östra sida på Korsholmen.

Jörgen Bengtson