Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Ja till upprustad Långvindsväg

Print Friendly, PDF & Email

Snäckenvägen från Långvindsbruk till Långvinds fritidsområde får en välbehövlig upprustning. I dag sa samfällighetsföreningens årsmöte ja till höjd årsavgift för att finansiera upprustningen av 1,5 kilometer väg längs Byhedsjön. Upprustningen kostar två miljoner kronor. Vägverket bidrar med 800 000 kronor. Resten betalar Snäckenvägens vägsamfällighetsförening, 500 000 kronor kontant och 700 000 kronor i lån.

Upprustningen omfattar helt ny vägkropp och naturligtvis ny asfalt. Arbetet måste slutföras i år. Det går inte att låta asfalteringen anstå till nästa år, vilket Vägverket tidigare gick med på. Vägsamfälligheten har redan börjat ta in offerter på arbetet.

Jörgen Bengtson


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv