Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Långvindskrog rivstartar med gratis mat

Print Friendly, PDF & Email

Restaurang och café Bränneriet i Långvindsbruk, med ett nytt krögarpar i spetsen, tar ett ovanligt grepp för att locka gäster: gratis mat.

– Vi bestämde oss tidigt för att köra med gratis mat och levande musik på midsommardagen. Det blir grillkväll med fisk och kött, berättar Niklas Granrud för Langvind.com.

Niklas Granrud och Michael Eriksson är Långvinds nya krögarpar. De har höga ambitioner med Bränneriet, som det vill sätta på den hälsingska restaurangkartan med fokus på lokala råvaror och kvalitet.

De nöjer sig inte heller med att låta Bränneriet vara en sommarrestaurang. De vill hålla öppet för abonnemang under hösten, julbord i december och kanske helgöppet för allmänheten däremellan.

– Helst skulle jag vilja hålla öppet året om, avslöjar Niklas Granrud.

Under sommaren ger de järnet i det gamla bruket, med öppethållande alla dagar, levande musik torsdagar och lördagar samt temakvällar fredagar med till exempel sotare, kolbullar, suring eller kräftor. Torsdag–lördag håller Bränneriet öppet 12–01, söndag–onsdag 12–20.

Bränneriet har en meny för både kafé- och restaurangbesökare och för både gourmé och gourmand. Den senare kan varje dag äta hur mycket han eller hon vill för 99 kronor och då välja fritt från en buffé med flera fisk- och kötträtter, sallad, bröd och kaffe.

Närmare 300 personer har förhandsanmält sig till midsommardagens grillkväll, och fler lär det bli. Målgruppen här är i första hand boende och besökande i Långvinds fritidsområde, som de vill locka till restaurangen.

När Langvind.com besöker Bränneriet på fredagskvällen pågår arbetet in i det sista med att göra klart för premiären den 13 juni.

– Jag började klockan åtta i morse och håller nog på till midnatt, säger Jessica Sannefur, kockutbildad Arbråtjej, som kommer att jobba för högtryck hela sammaren.

Lagom till öppningsdagen har de nya krögarna gett Kolhuset ny bar, stämningsbelysning, rinnande vatten och båtliknande bord. Uteborden har fått parasoller. Inne i Bränneriet finns dessutom 30 sittplatser. Om vädret är dåligt finns det alltså gott om plats under tak.

Jörgen Bengtson


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv