Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Ångersjön satsar på hundrastplats

Print Friendly, PDF & Email

Ångersjöns rastplats vid avfarten till Långvind blev 2008 korad till Sveriges bästa rastplats, efter flera år som länsvinnare. I år bygger Ångersjön vidare på succén – med bland annat hundbad.

Ångersjön är porten till Hudiksvall och Långvind, nio minuters bilväg från rastplatsen. Nu blir den än viktigare.

– Vi kommer med flera nyheter i år, hundbad och förbättrad standard på vägtoaletterna, berättar Lars Persson, ordförande i Vedmora byalag som står bakom rastplatsen, för Langvind.com.

Hundbadet blir nere vid Ångersjön, med bänk för husse eller matte, korg för bajspåse och framför allt ett bojinhägnad område i sjön där hundar kan bada. Hundbadet blir Sveriges första.

– I jakttider kommer många med tre, fyra hundar i bilen. Hundarna har det varmt och trångt. Nu får de chans till rast, berättar Lars Persson.

På vägtoaletterna höjer byalaget standarden med bland annat tvål vid tvättställen.

Motormännens riksförbund inspekterar och betygsätter varje år cirka 300 rastplatser. Berndt Sehlstedt, trafiksäkerhetsexpert på Motormännen, blir lyrisk när han beskriver Ångersjön för Langvind.com. Han prisar dess utformning, ekologiska profil, naturstig och det lokala engagemanget för rastplatsen.

Vedmora byalag vilar inte på lagrarna.

– Varje år ska vi komma med en nyhet. Alla som varit där tidigare ska upptäcka något nytt. Vi ska lyfta ögonbrynen på folk, säger Lars Persson.

Långvindsbruk har mycket att vinna på närheten till en välskött rastplats där många stannar – och fler tar en avstickare till Långvind.

Jörgen Bengtson


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv