SUP-uthyrning på
Kungsgården Långvind

Ståbrädor, brädor, paddleboard, SUP:ar – kärt barn har många namn. Vi talar om Stand up paddleboard, SUP, som blivit mäkta populärt i lugna vatten. Nu går det bra att paddla bräda även i Långvind.

I helgen började STF hotell, vandrarhem och konferens Hudiksvall Kungsgården Långvind att hyra ut SUP/brädor till både boende och ickeboende. På första dagen med ståbrädor i uthyrningssortimentet blev båda brädorna bokade. Patrik och Josefin lät sommarvädret smeka kroppen och svalt havsvattnet kyla fötterna.

Paddelsurfing eller ståpaddling är en kombination av surfing och paddling, som kommer från betydligt varmare trakter och större hav, där surfning är populärt. Paddelsurfning har slagit bra de senaste åren även i kalla nordiska vatten. Paddelsurfing utförs stående på en surfbräda med en lång paddel i händerna.

Sedan tidigare har Kungsgården Långvind fyra havskajaker. Nu har de fått sällskap av två ståbrädor, en styv och en uppblåsbar. Framöver kommer Kungsgården Långvind att utvidga med ytterligare en uppblåsbar bräda. Uthyrningen av kajaker och ståbrädor är resultatet av ett samarbete med Näsviken Kajak & Fritid.

– Vi har redan fått flera bokningar på våra brädor, berättar Agneta Bengtson på Kungsgården Långvind för Långvind.com.

Alla har hittills varit boende på Kungsgården Långvind eller kommit från Långvinds fritidsområde.

– Sommarstugefolket är en mycket viktig målgrupp, där vuxna med barn vill göra någonting, säger Näsviken Kajak & Fritids Jonas Rasmusson.

Text och foto:
Jörgen Bengtson