Långt om Långvind
i TV 4 Nyhetsmorgon

Långvind och boendet Kungsgården Långvind fick rejäl reklam i dagens TV 4 Nyhetsmorgon. På bästa sändningstid berättade Maria Ros Hjelm, generalsekreterare för Svenska Turistföreningen (STF), om sina smultronställen, svenska semesterpärlor, i form av boenden och miljöer. Ett av dem var Långvind och STF hotell, vandrarhem och konferens Hudiksvall Kungsgården Långvind.

Maria Ros Hjelm berättade om Långvinds fantastiska järnbruks- och kulturmiljö, om boendet som har ”frukost med extra guldkant”, hyr ut havskajaker och cyklar, men också om Långvinds kapell och möjligheten till vandringar i området.

Inslaget var på 1.15 minuter. Det var illustrerat med fem filmer, där Agneta Bengtson vandrar ut från Kungsgården Långvind, gäster äter i restaurangen Kungsgården Långvind Mat & dryck, två personer paddlar iväg i Kungsgården Långvinds havskajaker, Långvinds kapell med tillhörande kommentar om det fantastiska brukskapellet och en panorering över Långvinds ström.

STF-generalsekreteraren berättade också om andra pärlor i mellersta Sverige: Persåsen (Jämtland), Grövelsjön (Dalarna), Ohlandersgården i Rengsjö (Hälsingland), Klockargården i Öregrund (Uppland), Sala Silvergruva (Västmanland) och Sillegården i Västra Ämtervik (Värmland). Därmed var Hälsingland enda landskap med två smultronställen.

Maria Ros Hjelm deltar i flera söndagssändningar med TV 4 Nyhetsmorgon. För en vecka sedan presenterade hon pärlor i norra Sverige. Nästa vecka är det dags för södra Sverige.

På bilden tittar Kungsgården Långvinds Agneta Bengtson på direktsändningen av Nyhetsmorgon, när film och kommentar kommit till Långvinds kapell.

Text och foto:
Jörgen Bengtson