Kafé, musik och guidning
i Enångers gamla kyrka

Enångers gamla kyrka har fått nytt liv, med kafé, musikkvällar och – sedan många år tillbaka – visning av den gamla medeltidskyrkan.

Det nya för i år är aktiviteterna på onsdagar: enkelt kafé med hembakat klockan 11–15 och musikprogram på kvällen. Det hela är ett samarbete mellan Enånger-Njutångers församling, Enångers hembygdsförening och Bölans scoutkår.

I år blir det två visningar av Enångers gamla kyrka av Gunnar Andersson, som Kungsgården Långvind arrangerar, den 12 och 26 juni 2021, båda dagarna klockan 14–15.30.

Musikprogrammet började den 30 juni med att kyrkoherde Mia-Marie Kjellgren med make Jan Kjellgren sjöng och spelade gitarr. Nästa program var i går med ”Trio mé Komp” i form av Minna Hedlund, Lia Wallin och Saga Wallin.

Följande program återstår, alla på onsdagar klockan 18:
14 juli: ”La Famiglia Hedlund & ℅” med Kent, Minna och Emmelie
21 juli: Folkmusiksväng med Per Westberg och Christer Häggmark
28 juli: Låtar av och efter Bertil Westling samt annan traditionell folkmusik med Kaj Berglund (fiol), Göran Westling (fiol), Sten Lindström (fiol), Karl-Erik Englund (fiol) och Marie Sandin (durspel)
4 augusti: Simon Renöfelt framför egna låtar.

Text och foto:
Jörgen Bengtson