Långvinds kapell
satsar mer 2021

Långvinds kapell satsar på mer verksamhet sommaren 2021. Här lägger coronapandemin ingen förlamande hand över verksamheten! Det hela börjar ”annandag midsommar”, Johannes Döparens dag, det vill säga om en vecka, med gudstjänst och kapellstämma klockan 18.

– Det blir program hela sommaren till och med lyskvällen sista lördagen i augusti, Musik i sommarkväll, säger kapellföreningens ordförande Pärlennart Larsson till Långvind.com.

Nyheten är alltså att det även blir samling i det lilla brukskapellet sista lördagen i augusti, när skolorna har startat och intresset minskar för kapellets program. En annan nyhet är tiden för gudstjänster och Musik i sommarkväll med efterföljande andakt.

– Allt blir klockan 18, från kapellstämman på söndag till lyskvällslördagen, säger han.

Det är alltså lördagar och klockan 18, som är dag och tid att komma ihåg. Som vanligt är bara kapellstämman på en söndag.

Musik i sommarkvälls exakta program kommer att publiceras på Långvinds evenemangskalender.

Dop och bröllop, som brukar vara populära i Långvinds kapell, får stå tillbaka under coronapandemin, som fortsatt lägger hinder i vägen. Under gudstjänst och Musik i sommarkväll ska dock alla kunna känna sig trygga.

Det blir fysisk distansering i kyrkorummet, handsprit och kyrkkaffe utomhus med ”coronasäkrad förpackning” till kaffet eller teet.

Bilden visar kapellet med förra årets program.

Långvinds kapellförening är en liten ideell förening, som äger och förvaltar ett stort kapell. Föreningen får knappt något ekonomiskt stöd av Enånger-Njutångers församling, trots att kapellet är en del av församlingen.

Text och foto:
Jörgen Bengtson