Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

”Långvind.com
otrolig lokaljournalistik”

Print Friendly, PDF & Email

Webbplatsen Långvind.com består nu av över 3 700 sidor, 3 709 för att vara exakt. Webbplatsen är en virtuell turistbyrå för Hälsingekusten med 401 fasta sidor om Hälsingekusten i allmänhet och Långvind i synnerhet samt naturligtvis om Kungsgården Långvind och dess aktiviteter. Men det är framför allt en nyhetssajt för Hälsingekusten, med i dag 3 308 nyheter.

– Långvind.com levererar en otrolig lokaljournalistik. Min man Jörgen och jag startade webbplatsen 2009 , och då kunde vi inte drömma om att det skulle bli så många sidor, än mindre att det skulle bli en nyhetstjänst för Hälsingekusten. Vi slår många gånger ”gammelmedia” i bevakningen förutom ”blåljusnyheter”, som Långvind.com inte har mer än i enstaka fall, säger Agneta Bengtson, tekniskt ansvarig för webbplatsen, till Långvind.com.

– Var och varannan dag året om skriver min Jörgen en nyhet från Hälsingekusten med extra fokus på Långvind och en och annan utflykt i Östersjön och grannlandskapens kustland. Alla nyheter har sedan många år bilder. För att underlätta för den som söker nyheter, är det bara att gå direkt till Långvind.com/nyheter, där det finns nyhetsarkiv och sökfunktion, säger Agneta Bengtson.

Webbplatsens fasta sidor fortsätter att växa och uppgår i dag till 401 sidor. De ger besökare information om öar, platser och bygder längs Hälsingekusten plus mängder av tips på saker att se och göra plus allt som rör Kungsgården Långvind. Allt är samlat under toppvinjetterna Se och Göra. Till detta kommer bildspel, kartor och annan information.

Sedan många år har webbplatsen också sidor för organisationer, företag och enskilda i Långvind. Under toppvinjetten Partner finns aktörer, som Kungsgården Långvind samarbetar med: ArcMontana, fiskeguider, kyrkoexpert Gunnar Andersson, Långvinds byalag, Långvinds kapellförening, svampkonsulent Monica Svensson och bröllopsaktörer i Långvind.

En viktig del av webbplatsen är självklart allt som rör Långvind och Kungsgården Långvind, samlade under vinjetterna BoendePaket, Konferens, Evenemang och Om. För några år sedan tillkom avdelningen English, som på tio sidor summerar vad Kungsgården Långvind och Långvind med omnejd har att erbjuda.

Långvind.com har allt mer integrerat andra medier på webbplatsen. På Långvind.com finns Facebook för Kungsgården Långvind, Instagram om Kungsgården Långvind, TripAdvisor om STF hotell, vandrarhem och konferens Hudiksvall Kungsgården Långvind, STF-sidan om Kungsgården Långvind och restaurangen TripAdvisor om Kafé Kungsgården Långvind. På appen Ställplatser finns många recensioner av Kungsgården Långvind som ställplats för husbilar; vi länkar till landningssidan för ställplatser på Långvind.com.

Webbplatsen har två domännamn, Långvind.com och Langvind.com. Av tekniska skäl ligger alla undersidor under ”Langvind.com”.

Långvind.com startade i blygsam skala i januari 2009 – med en nyhet – och fick 24 juli 2009 premiär med i stort sett nuvarande struktur. Nu börjar också tillväxten av sidor och nyheter, som vid denna tidpunkt var blygsam, omkring 200.

Jörgen Bengtson


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv