Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

”Ställplatser med guldkant”
populärt på Kungsgården

Print Friendly, PDF & Email

– Ställplatser med guldkant har blivit enormt populära. Vi har haft husbilar hela sommaren, och de fortsätter komma nu under hösten.

Det berättar Agneta Bengtson på STF hotell och vandrarhem Hudiksvall Kungsgården Långvind för Långvind.com.

Ställplatser är ingen ny idé, men ”ställplatser de luxe” eller ”ställplatser med guldkant” är inte vanligt i husbilsvärlden. I Kungsgården Långvinds koncept ingår hotellets berömda ”frukost med guldkant” plus en palett av tjänster som många ställplatser saknar: trådlöst bredband via optofiber, servicehus med mycket fräscht kök, dusch och toalett samt restaurang för enbart boendegäster. Naturligtvis finns el och vatten.

– Vår restaurang, som vi tror är Hälsinglands minsta med fullständiga rättigheter, står öppen för våra husbilsgäster. Den är inte öppen för allmänheten, utan bara för boende på Kungsgården Långvind, säger Agneta Bengtson, som driver Kungsgården Långvind med sin man.

Kungsgården Långvind har vuxit från fyra vandrarhemsrum med åtta bädda 2010 till tio hotell- och vandrarhemsrum med 23 bäddar 2020. Sex av gästrummen är hotellrum med egen dusch och toalett.

Hur kom paret Bengtson på att öppna ”ställplatser med guldkant”?

– Under coronapandemins värsta fas hade vi två gäster på elva veckor plus en husbil. Husbilsgästerna sa att vi måste finnas i en app, som alla husbilsfolk läser, Ställplatser. De skrev in oss, vi gjorde en egen hemsida och sedan strömmade husbilarna till. Mellan varven har vi fått säga nej, för vi har bara tre eller möjligen fyra ställplatser, beroende på parkeringssituationen, säger Agneta Bengtson.

En höstdag som denna, är det fullt på parkeringens ställplatsdel, med maximala fyra husbilar på plats. Det är flera gäster till frukost från husbilarna än från boende i de egna hotell- och vandrarhemsrummen. Och i går kväll var restaurangen flitigt utnyttjad.

– Det är bara roligt med många gäster, framför allt under en tid när vi inte hade förväntat oss det, säger hon.

Text och foto:
Jörgen Bengtson


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv