Boka boende på Kungsgården Långvind!

Långvinds kapell
lockar besökare

Print Friendly, PDF & Email

Långvinds kapell, Enånger, trotsar coronan och lockar besökare till Musik i sommarkväll. I dag kom 30 personer för att lyssna på Fem över tolv med förre kyrkoherden och prästen Mats Sandström som ledare. Nya kyrkoherden Mia-Marie Kjellgren fanns också på plats.

Sommarens fem Musik i sommarkväll har hittills samlat mellan 14 och 30 deltagare. På högmässan med efterföljande kapellstämma i midsommarhelgen kom tio personer.

– Fantastiskt roligt att det kommer så många till Musik i sommarkväll, säger Pärlennart Larsson, ordförande för Långvinds kapellförening, till Långvind.com.

Den ideella föreningen äger kyrkan, vilken ingår i Svenska kyrkan och Enånger-Njutångers församling, och ansvarar för verksamheten. Inför årets sommar var föreningen pessimistisk om besökare på Musik i sommarkväll med tanke på coronan och de tidigare årens många sjuttioplus-besökare.

Men föreningen valde att ”coronasäkra” tillställningarna, med fysisk distansering i kyrkorummet, handsprit och kyrkkaffe utomhus med individuella förpackningar till drycken.

Fyra kvällar återstår, med avslutning 22 augusti. Alla Musik i sommarkväll är på lördagar, med start klockan 18.

Enligt Pärlennart Larsson har besökarna i kapellet varit fler än tidigare år.

Coronapandemin har alltså inte slagit ut det lilla brukskapellet på Hälsingekusten.

Bilden visar kapellet inför sommarens första gudstjänst i midsommarhelgen 2020.

text och foto:
Jörgen Bengtson


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv