Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Långvind i
turismgenomgång

Print Friendly, PDF & Email

Långvind har åter fått rejält medialt genomslag: ett SVT-inslag om besöksnäringen i länet, där Kungsgården Långvinds Agneta Bengtson är intervjuad.

Coronapandemin har slagit hårt mot STF hotell och vandrarhem Hudiksvall Kungsgården Långvind och andra boende- och konferensanläggningar.

Sveriges Television Gävleborg uppmärksammar detta i ett reportage, ”Hemestern har räddat hotellen i sommar – tuff höst väntar” den 20 juli 2020.

”I Långvind finns ett av länets minsta hotell och vandrarhem. Där märker man redan nu att det kommer en dipp efter att ha haft sin bästa juli någonsin”, säger SVT Gävleborg.

– Vår nybyggda del stod färdig lagom till midsommar och det har gjort att vi haft vår bästa juli någonsin. När myndigheterna lyfte reserestrektionerna i mitten av juni så rasslade det bara till hos oss, säger Agneta Bengtson som äger verksamheten tillsammans med sin man, i SVT Gävleborg.

Men under elva veckor var det katastrofalt med bokningar: två gästnätter.

I reportaget intervjuar SVT Gävleborg också Helene Åkerström-Hartman, ägare till Orbaden Spa och resort, och Anders Junger, verkställande direktör för hotellgruppen Winn.

Jörgen Bengtson
Foto: Mikael Johansson, SVT


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv