”Kajakerna väntar
på att komma i vatten”

– Kajakerna väntar på att få komma i vatten, säger Agneta Bengtson, STF hotell, vandrarhem och konferens Hudiksvall Kungsgården Långvind, till Långvind.com.

Kungsgården Långvind hyr – i samarbete med Näsviken kajak – ut en- och tvåmanskajaker. De är lämpliga för både hav och insjö.

– Förra sommaren märkte vi av ett rejält uppsving, med flera gånger fler som hyrde kajaker än tidigare. Nu har vi gjort det ännu enklare att hyra, man kan göra det digitalt på vår webbplats.

På www.langvind.com finns flera sidor om paddling och kajakhyra. Hyra gör man genom att logga in på sidan ”Hyra kajak”. För den som inte kan eller vill transportera kajaken till hav eller insjö – eller vill ha olika sjösättnings- och upptagningsplatser – erbjuder Kungsgården Långvind transport upp till 40 kilometer från Långvindsbruk. Kajakuthyraren har också andra tillval som säkerhetspaket, vattentät packpåse och vattentätt fodral för mobiltelefon.

Kungsgården Långvind har även kajakpaket, med dubbelkajak under två dagar men också två övernattningar i hotellrum, två frukost med guldkant, en middag, två lunchpaket att ta med sig ombord och kaffe/te i termos plus godsak för utflykten samt sjökort och personliga tips. För den som vill padda i enmanskajak finns det som tillägg.

Förutom uthyrning av kajaker, går det också bra att hyra cyklel. På vintern finns snöskor och sparkstötting till uthyrning. Cyklar och snöskor går att hyra digitalt.

Text och foto:
Jörgen Bengtson