Prisrekord
på tomt i Långvind?

Priserna rusar på attraktiva tomter och hus i Långvinds fritidsområde.

I dag såldes en tomt på Strandstigen 3 på Korsholmen, Långvinds fritidsområde, för 416 000 kronor. Utgångspriset var 175 000 kronor. Budpriset var därmed 138 procent över begärt pris.

Priset är sannolikt rekord för obebyggd tomt med denna typ av läge i Långvinds fritidsområde

– Vi fick kontraktet med dagens post, så allt är klart nu, berättar fastighetsmäklare Johan Söderlund, Mäklarhuset Hudiksvall, för Långvind.com.

Budgivningen pågick länge och drev upp priset.

– Det var ett stort intresse från start även om det tog någon vecka innan vi fick in det första budet. Flera intressenter som hörde av sig var från utlandet, många även från trakterna kring Mälardalen, men även kring Hudiksvall med omnejd, säger han.

Den aktuella tomten ligger på ovansidan Strandstigen och vätter därmed inte direkt mot havet. Det går dock att bygga ett hus med havsutsikt, om än begränsad.

Tomter av denna typ är sällsynta, även i Långvinds stora fritidsområde. Pandemin har ökat intresset och pressat priserna på tomter i detta och liknande områden.

– Efter corona har intresset ökar markant för att bygga nytt i egen regi, bekräftar Johan Söderlund.

Priset 416 000 kronor är sannolikt rekord för den här typen av tomt i Långvind, obebyggd men med havsutsikt samt vintervatten, el och optofiber vid tomtgräns.

Om man kommer 10–15 kilometer från centrala Hudiksvall, ”brukar tomtpriserna ligga lägre, kring 200 000 kronor, ungefär”, säger han.

– Så jämförelsevis är det ett relativt sett högt slutpris. Däremot, med det intresse som blev, så skulle jag inte säga att det är för högt slutpris, säger Johan Söderlund.

– Priset visar snarare på att marknaden för tomter är mycket bra just nu och att intresset för Långvinds fritidsområde är mycket bra, säger han.

Långvinds fritidsområde har en stor fördel jämfört med andra fritidshusdominerade områden på Hälsingekusten: ett välutvecklat och kuperat område med sommarbutik, tennisbanor, bangolfbana, boulbanor, stigar, tre iordningställda strandbad och småbåtshamnar. Långvinds samfällighetsförening – om ansvarar för hela området – är en välskött förening, sannolikt den största i Gävleborg och kanske i hela Norrland.

Text och foto:
Jörgen Bengtson

Nyheten uppdaterad 24 april 2021