Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Lanserar
vandringar i Långvind

Print Friendly, PDF & Email

Långvinds marker är ett eldorado för vandringar året runt, med eller utan STF-boendet Kungsgården Långvind som utgångspunkt.

– I dag lanserar vi tolv härliga vandringar i Långvind, varav nio börjar och slutar på Kungsgården Långvind, säger Agneta Bengtson på STF hotell, vandrarhem och konferens Hudiksvall Kungsgården Långvind till Långvind.com.

Vandringarna finns samlade på webbplatsen Långvind.com under vinjetter Vandringar. Den är i sin tur är en av många aktiviteter under Göra, som är en virtuell turistbyrå för Hälsingekusten med massor av tips på saker att göra..

Varje vandring finns som separat artikel med längd i kilometer, tidsangivelse inklusive rast, karta, bilder och naturligtvis ordentlig beskrivning av vandringen – och förslag på rastplats.

Artikelns karta visar en av tre bruksvandringar i Långvind. Den är knappt 7 kilometer, tar 2.20 timmar och för vandraren genom Långvind som både järnbruk, skogsbruk och jordbruk.

De tolv vandringarna spänner från tre till fjorton kilometer. Vandringstiden varierar från en timme till knappt fyra timmar.

– Det ska vara lätt att vandra med hjälp av våra vandringstips. De flesta är vandringar på vägar och stigar. Några har inslag av vandring i stiglös terräng, som är större eller mindre utmaningar för vandraren, säger hon.

De flesta vandringar går att göra året om, även om vintern kräver stövlar eller rejäla kängor. Vissa vandringar kan vintertid gå på oplogade vägar.

Bilden visar den populära rastplatsen vid Sivikstjärnen.

– Vi har snöskor till uthyrning, säger Agneta Bengtson glatt till den som behöver bättre skor för vandring på oplogade vägar och i snöfylld terräng.

STF hotell, vandrarhem och konferens Hudiksvall Kungsgården Långvind har öppet året om. Så det går bra att kombinera boende med övernattning och flera dagars vandringar, som alla börjar och slutar på Kungsgården Långvind.

Kungsgården Långvind har särskilda vandringspaket, för den som vill ha boende, mat och vandring i ett.

Under vintern och våren kommer Kungsgården Långvind att utvidga avdelningen Vandringar med fler dagsvandringar, framför allt med utgångspunkt i Långvinds fritidsområde.

Text och bild:
Jörgen Bengtson


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv