Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Satsar på konferens
trots coronapandemin

Print Friendly, PDF & Email

Kungsgården Långvind har lag till ett ”konferens” till sitt namn. Under coronapandemin har STF hotell, vandrarhem och konferens Hudiksvall Kungsgården Långvind byggt en konferensdel.

– Vi satsar på konferens för den lilla gruppen, som vill vara ensam på Kungsgården Långvind och få en ”konferens med guldkant”, säger Agneta Bengtson till Långvind.com.

Vad innebär ”konferens med guldkant”?

– Mycket! Naturligtvis att vi finns i en historisk, rofylld miljö i ett järnbruk från stormaktstiden. Vi erbjuder konferens i en härlig miljö, dels i nybyggda Österhuset och dels i vår hälsingegård Kungsgården, säger hon.

Sedan kommer uppräkningen av vad guldkanten också innebär: en grupp i taget i unik miljö, en ”hideaway”; välutrustat konferensrum med allt man kan önska av teknik; optofiberanslutet internet; konferensrum med det ”lilla extra” i form av mineralvatten, frukt, nötter, choklad och godis; trevliga måltider i trivsam, smakfullt inredd hemmiljö och vår berömda frukost med guldkant, säger Agneta Bengtson.

Sedan nämner hon något hon saknat i alla konferensrum hon varit i: ”eget eluttag”.

– Vi har dragit fram eluttag till alla och har till och med byggt en separat ”laddhylla” i konferensrummet, där man kan ställa sin mobil eller platta för laddning, säger Agneta Bengtson.

En liten konferensanläggning har kanske inte allt. Men Agneta Bengtson lovar att den som bokar konferens på Kungsgården Långvind kommer att få både stor tv på 85 tum, ljusstark videoprojektor, diaprojektor, storbildsprojektor samt laserfärgkopiator och skanner i A3.

– Det enda vi inte har är flanellograf, säger hon utan att avslöja vad det är för audiovisuellt hjälpmedel.

Kungsgården Långvind började bygga konferensanläggningen för små grupper – två till tjugotvå personer – några veckor innan coronapandemin slog till i mars.

– Ni sitter vi här med en fin konferensgård och inga gäster, säger hon.

Agneta Bengtson är dock optimistisk om framtiden. Hon tror att människor vill mötas i mindre grupper både under och efter coronapandemin.

– Men vi kommer att vässa Kungsgården Långvind och göra den till ”digital mötesplats”, med möjlighet till videomöten, mycket hög internetkapacitet, trådlöst internet i alla rum och utomhus, gästrum som på it-området erbjuder mer än bara en tv-apparat, säger hon.

– Vi vänder oss till företag, kommuner, organisationer, föreningar och andra med behov av en liten konferensanläggning, en intim mötesplats. Kungsgården Långvind är idealisk för ledningsgrupper, projektgrupper, team, arbetsgrupper och styrelser samt naturligtvis för mindre arbetsplatser..

Agneta och Jörgen Bengtson, som driver Kungsgården Långvind, har också gjort klart en egen konferensdel på Kungsgården Långvinds webbplats: langvind.com/konferens, med sex webbsidor.

Bilden visar konferensrummet Mötet, som har det mesta på plats, men väntar på tv och videoprojektor. Förutom konferensrummet, består konferensanläggningen av kök, toalett och fyra grupprum.

Text och foto:
Jörgen Bengtson


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv