”Äntligen är vi
ett fulländat hotell”

– Äntligen är Kungsgården Långvind ett fulländat hotell!

Det säger Agneta Bengtson på STF hotell och vandrarhem Hudiksvall Kungsgården Långvind till Långvind.com.

Men vad är det som får henne att säga så?

Jo, en skoputsmaskin!

Det är något som många hotell saknar, men då är de inte heller riktiga hotell. En skoputsmaskin hör till,  anser hon.

Skoputsen står i Kungsgården Långvinds entré. Maskinen har en ljus och en mörk borste.

Till maskinen hör en skoputslåda med allehanda tillhör, för den som vill ge skorna lite guldkant. Sedan tidigare är Kungsgården Långvind känd för sin ”frukost med guldkant”. Nu får även skorna ”det lilla extra”, som Kungsgården Långvind vill erbjuda sina gäster.

– När hösten är här, med slask och väta, är det extra roligt att kunna erbjuda gästerna professionell skoputs. Ta valfri skokräm från skoputslådan, stryk ut den på skorna, tryck på knappen till skoputsmaskinen och rör på foten så putsningen täcker hela skon, vips så blir skorna som nya. Ska jag vara ärlig har vi kanske löst ett i-landsproblem…, säger Agneta Bengtson.

Text och foto:
Jörgen Bengtson