Boka boende på Kungsgården Långvind!

Cykelpaket Hälsingekusten

Print Friendly, PDF & Email

Hälsingland är ett härligt cykellandskap, men massor av bra cykelvägar och naturupplevelser, trevliga kaféer och restauranger längs vägen, fiskelägen och hälsingegårdar värda ett besök, loppmarknader och auktioner i överflöd.

Dra till Hälsingland på cykelpaket!

Vi hjälper dig till en skräddarsydd cykelupplevelse i Hälsingland, med förslag till cykelturer som tar dig längs Hälsingekusten eller till hälsingegårdar. Vi ger tips på vandrarhem, rum och frukost (B&B) och hotell längs vägen.

Hälsingekusten är exempel på cykelpaket på fyra dagar, med dagsturer på mellan fyra och sju mil. Första och tredje natten bor du på STF hotell, vandrarhem och konferens Hudiksvall Kungsgården Långvind. Andra natten bokar du själv; vi tipsar om lämplig övernattning längs vägen. Vi lämnar och hämtar – mot tillägg – hyrcykel i Söderhamn. Läs mer om cykelhyra på hyra cykel.

Med Långvind avser vi Långvindsbruk och mer specifikt Kungsgården Långvind.

Dag 1: Söderhamn–Långvind, 40 kilometer
Söderhamn–Skärså–Sivik–Långvinds fritidsområde–Långvind; övernattning på STF hotell, vandrarhem och konferens Hudiksvall Kungsgården Långvind.

Dag 2: Långvind–Hudiksvall, 58 kilometer
Långvind–Enånger–Njutånger–Iggesund–Vintergatan–Enoksnäs–Saltvik–Idenor–Hudiksvall; övernattning i eller utanför Hudiksvall.

Dag 3: Hudiksvall–Långvind, 70 kilometer
Hudiksvall–Sörforsa–Trogsta–Hillsta (hälsingegården Ystegårn)–Klångsta–Fränö (Forsa forngård)–Ölsund–Mörtsjö–Vedmora–Ångersjön–Myra–Långvind; övernattning på STF hotell, vandrarhem och konferens Hudiksvall Kungsgården Långvind.

Dag 4: Långvind–Söderhamn, 55 kilometer
Långvind–Losjö–Alebo–Kungsgården–Trönö (Söderblomsgården)–Trönö (nya kyrkan)–Kungsgården–Asta Söderala (hälsingegården Erik-Anders*)–Söderhamn.

Hälsingegård markerad med asterisk (*) är världsarv, som ingår i Unescos världsarv av sju Hälsingegårdar. I turen ovan ingår en av sex världsarvsgårdar i Hälsingland plus flera andra bemärkta hälsingegårdar (den sjunde världsarvsgården ligger i Fågelsjö, Dalarna, på gräsen till Hälsingland).

I cykelpaketet ingår på STF Hudiksvall Kungsgården Långvind: del i dubbelrum (hotellrum) med egen dusch och toalett samt frukost med guldkant, lunchpaket/middag, fika, personliga cykeltips samt kaffe eller te i termos.

Pris, se Priser Kungsgården Långvind!
Boende längs vägen: kontakta boende för pris och bokning.
Cykelhyra: se separat prislista hyra cykel.

Betalning: kontokort, swish eller kontant.

Boka cykelpaket via
e-post: info/snabel-a/langvind.com
telefon: 0650-822 33
mobil/sms: 070-660 55 60

Sidan uppdaterad 27 november 2020


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv