Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Cykelpaket Hälsingegårdar

Print Friendly, PDF & Email

Hälsingland är ett härligt cykellandskap, men massor av bra cykelvägar och naturupplevelser, trevliga kaféer och restauranger längs vägen, fiskelägen och hälsingegårdar värda ett besök, loppmarknader och auktioner i överflöd.

Dra till Hälsingland på cykelpaket!

Vi hjälper dig till en skräddarsydd cykelupplevelse i Hälsingland, med förslag till cykelturer som tar dig till hälsingegårdar eller längs Hälsingekusten. Vi ger tips på vandrarhem, rum och frukost (B&B) och hotell längs vägen.

Hälsingegårdar är exempel på cykelpaket på åtta dagar, med dagsturer på mellan drygt fyra och knappt sju mil. Första natten bor du på STF hotell, vandrarhem och konferens Hudiksvall Kungsgården Långvind. Följande nätter bokar du själv; vi tipsar om lämplig övernattning längs vägen. Vi lämnar och hämtar hyrcykel i Söderhamn eller Hudiksvall. Läs mer om cykelhyra på hyra cykel.

Med Långvind avser vi Långvindsbruk och mer specifikt Kungsgården Långvind.

Dag 1: Söderhamn–Långvind, 60 kilometer
Söderhamn–Asta Söderala (hälsingegården Erik-Anders*)–Norrala–Losjö–Långvind; övernattning på STF hotell, vandrarhem och konferens Hudiksvall Kungsgården Långvind.

Dag 2: Långvind–Hudiksvall, 69 kilometer
Långvind–Vedmora–Enånger–Iggesund–Sörforsa (Forsa forngård)–Hillsta (hälsingegården Ystegårn)–Hudiksvall. Vi tipsar om lämplig övernattning.

Dag 3: Hudiksvall–Delsbo, 61 kilometer
Hudiksvall–Hålsjö–Norrbo–Bjuråker (Bjuråkers forngård, hälsingegården Rönnebo)–Delsbo forngård–Delsbo. Vi tipsar om lämplig övernattning.

Dag 4: Delsbo–Ljusdal, 64 kilometer
Delsbo–Ljusdal–Tallåsen–Letsbo (hälsingegården Bommars*)–Ljusdal. Vi tipsar om lämplig övernattning.

Dag 5: Ljusdal–Arbrå, 56 kilometer
Ljusdal–Järvsö (hälsingegården Kristofers*)–Vallsta (hälsingegården Gästgivars*)–Arbrå (Arbrå fornhem och hälsingegården Träslottet. Vi tipsar om lämplig övernattning.

Dag 6: Arbrå–Ovanåker, 45 kilometer
Arbrå–Bollnäs–Långhed (hälsingegården Jon-Lars* och hälsingegården Pallars*)–Ovanåker. Vi tipsar om lämplig övernattning.

Dag 7: Ovanåker–Rengsjö, 58 kilometer
Ovanåker– Bollnäs–Växbo (kulturmiljön Växbo-Trolldalen)–Rengsjö (hälsingegårdarna Västerby/Rengsjö hembygdsby). Vi tipsar om lämplig övernattning.

Dag 8: Rengsjö–Söderhamn, 44 kilometer
Rengsjö–Mo (Ranbogården)–Söderala–Kungsgården Norrala–Trönö (Söderblomsgården)–Norrala–Söderhamn.

Hälsingegård markerad med asterisk (*) är världsarv, som ingår i Unescos världsarv av sju Hälsingegårdar. I turen ovan ingår alla sex världsarvsgårdar i Hälsingland. Den sjunde ligger i Fågelsjö, Dalarna, på gräsen till Hälsingland.

Sidan uppdaterad 27 november 2020


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv