Boka boende på Kungsgården Långvind!

Gästrummen

PrintFriendly and PDF

Kungsgården Långvind har fyra gästrum med hotellstandard, totalt tio sängplatser. Rummen har fått namn efter grannar i det gamla järnbruket. Tre gästrum ligger på övervåningen och ett på bottenvåningen.

KvarndammenKvarndammen har en dubbelsäng på 180 centimeter och en enkelsäng. Här finns också möjlighet att ställa in en extrasäng för barnfamiljer. Rummet har fönster i två väderstreck med utsikt mot Kvarndammsfallet från gavelfönstret. Liksom övriga rum har det fåtölj, tv och konstnärlig utsmyckning i form av gamla kartor och konst.

Badrum med toalett och dusch ligger två meter bort.

MellanhammarenMellanhammaren har tre enkelsängar efter varandra. Det är också rummet för fyrfota vänner (hundar och katter). Rummet har fönster i två väderstreck med utsikt mot Långvinds ström från gavelfönstret. Liksom övriga rum har det fåtölj, tv och konstnärlig utsmyckning i form av gamla kartor och konst, här med inslag av äventyr och upptäcktsresande.

Badrum med toalett och dusch ligger två meter bort.

LangvindenLångvinden har två extra långa enkelsängar på 210 centimeter, som också kan fungera som 180 centimeter bred dubbelsäng. Rummet har fönster i två väderstreck med utsikt mot Långvinds ström från gavelfönstret. Liksom övriga rum har det fåtölj, tv och konstnärlig utsmyckning i form av gamla kartor och konst – med särskild fågelprofil.

Badrum med toalett och dusch ligger två meter bort.

SmedjanSmedjan är gästrummet på bottenvåningen. Rummet har en dubbelsäng på 140 centimeter, fönster i två väderstreck med utsikt mot Kvarndammsfallet från det stora balkongfönstret. Liksom övriga rum har det fåtölj, tv och konstnärlig utsmyckning i form av gamla kartor och konst.

Rummet har tillgång till toalett på bottenvåningen och badrum med toalett och dusch på övervåningen.

Kungsgarden svitKungsgården svit är ett hotellrum under högsäsong. Rummet har en extra lång dubbelsäng som är 160 centimeter bred. Rummet har utsikt mot Långvinds ström, med Mellanhammarfallet som brusar utanför. Liksom övriga rum har det fåtölj, tv och konstnärlig utsmyckning i form av gamla kartor och konst.

Till rummet hör privat badrum med toalett, dusch, bastu och bubbelbad. Badrummet har en sittgrupp med två korgstolar.

Alla rum har fönster i två väderstreck, lyxiga resårsängar, garderob, helkroppsspegel, hårtork, byrå, skrivbord, bekväma fåtöljer, stor platt-tv, gratis fiberoptisk internetanslutning med både fast och trådlöst bredband, myggfönster och stor fläkt för varma sommardagar, utsikt mot Långvinds ström och inte minst personlig inredning och atmosfär med konst, kartor och konsthantverk. Kungsgården Långvind har också en uppskattad restaurang, Kafé Kungsgården Långvind, för sina gäster, med rikhaltig meny och fullständiga rättigheter.

BadrumBadrummet ligger på övervåningen, är fräscht, har dusch med stor takstril, handfat och toalett. Badrummet ligger två meter från respektive rum.

På bottenvåningen finns en separat toalett, som gör att det sällan blir kö till toaletten.

Badrum och toalett är präglade av vår miljöprofil, med flergångshanddukar av frotté istället för engångshanddukar av papper och annat.

Text och foto:
Jörgen Bengtson

Sidan uppdaterad 30 april 2017


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv