Boka boende på Kungsgården Långvind!

Äntligen –
årets sommarkrogar

Print Friendly, PDF & Email

Den som väntar på något gott, väntar aldrig för länge: I dag presenterar Långvind.com äntligen årets sommarrestauranger på Hälsingekusten. Långvind.com:s unika sammanställning av kaféer och restauranger med havskontakt visar att utbudet är stort, även om några har dukat under för coronan och ytterligare någon inte har öppnat av andra skäl.

Vad finns det då för krogar och kaféer på Hälsingekusten, där jag kan äta eller dricka något med havsutsikt till?

Långvind.com ger dig svaret i en unik guide över sommarens restauranger och kaféer under fliken Göra och Sommarrestauranger 2021.

I dag presenterar vi guiden för sjätte året i rad. Guiden har hittills växt i takt med att nya krogar och kaféer tillkommit, så även med en ny som tillkommit i år, Sjögodis. En som inte har havskontakt, är inte längre med, Westsunds gårdsbutik och sommarcafé.

Alla ställen på Hälsingekusten med havskontakt finns inte med – vi lämnar krogar och kaféer i Hudiksvalls stad och Söderhamns stad utanför. Dessutom kan vårt argusöga ha missat något ställe längs vår långa kust. Ytterligare kaféer kan tillkomma. Tips oss gärna!

Årets guide omfattar tjugo restauranger och kaféer på kusten, arton i Hälsingland samt en i vardera Medelpad och Gästrikland, både på gränsen till Hälsingland.

Till detta kommer Kungsgården Långvind Mat & dryck (tidigare Kafé Kungsgården Långvind), som håller öppet när STF hotell, vandrarhem och konferens Hudiksvall Kungsgården Långvind är öppet, dock i första hand för dess boendegäster, samt Långvinds två närmaste åretruntöppna restauranger.

– Vi är väldigt glada över att återigen kunna presentera den enda samlade guiden över matställen med havskontakt på Hälsingekusten. Vi kan inte garantera alla tider i den, men vi har gjort många kollar och lagt ner mycket arbete på att försöka göra en korrekt sammanställning, säger Agneta Bengtson, teknisk redaktör på Långvind.com.

Jörgen Bengtson
Foto: Sjögodis Facebooksida 


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv