Boka boende på Kungsgården Långvind!

Utländska
turister åter

Print Friendly, PDF & Email

Internationella turister börjar återvända till Hälsingekusten och Sverige i stort.

Sveriges Radio P 4 Gävleborg uppmärksammar det i ett reportage, ” Internationella turister börjar återvända till Sverige”. I inslaget säger Robin Berthler, en av ägarna till hotellet Stilleben i Åmot, Ockelbo, att de internationella gästerna börjat komma tillbaka och att man har flera bokningar än förra året.

– Vi har börjat få tillbaka tyska, norska och danska besökare. Förra året kunder vi räkna de utländska besökarna på ena handens fingrar, säger Agneta Bengtson på STF hotell, vandrarhem och konferens Hudiksvall Kungsgården Lågnvind till Långvind.com.

Även andra boenden, som Långvind.com talar med, bekräftar att de internationella besökarna har börjat komma tillbaka. De är inte lika många som 2019 men betydligt fler än 2020, då coronapandemin bröt ut.

Svenska Turistföreningen (STF) märker också av att de utländska besökarna börjat hitta tillbaka till Sverige, både till boenden i städerna, STF:s många smultronställen och fjällvärden.

Jörgen Bengtson


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv