Boka boende på Kungsgården Långvind!

Trots coronapandemin
gott om sommarkrogar

Print Friendly, PDF & Email

Coronapandemin lägger inte hinder i vägen för kaféer och restauranger på Hälsingekusten. Långvind.com:s unika sammanställning av sommarkrogar visar att utbudet är stort, även om några har dukat under för coronan och ytterligare några inte har öppnat av andra skäl.

Vad finns det då för krogar och kaféer på Hälsingekusten, där jag kan äta eller dricka något med havsutsikt till?

Långvind.com ger dig svaret i en unik guide över sommarens restauranger och kaféer under fliken Göra och Sommarrestauranger. I dag presenterar vi guiden för femte året i rad. Guiden har hittills växt i takt med att nya krogar och kaféer tillkommit, men i år är det något färre. Alla ställen finns inte med. Vi lämnar krogar och kaféer i Hudiksvalls stad och Söderhamns stad utanför. Dessutom kan vårt argusöga ha missat något ställe längs vår långa kust. Ytterligare kaféer kan tillkomma under sommarens lopp. Tips oss gärna!

Årets guide omfattar tjugo restauranger och kaféer på kusten, arton i Hälsingland samt en i vardera Medelpad och Gästrikland, både på gränsen till Hälsingland.

Till detta kommer Kafé Kungsgården Långvind, som håller öppet när STF hotell och vandrarhem Hudiksvall Kungsgården Långvind är öppet, dock i första hand för dess gäster, samt Långvinds två närmaste åretruntöppna restauranger.

– Vi är väldigt glada över att återigen kunna presentera den enda samlade guiden över matställen med havskontakt på Hälsingekusten. Vi kan inte garantera alla tider i den, men vi har gjort många kollar och lagt ner mycket arbete på att försöka göra en korrekt sammanställning, säger Agneta Bengtson, teknisk redaktör på Långvind.com.

Text och foto:
Jörgen Bengtson


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv