Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Oklart för Hudikkalaset
och Långvindskonserter

Print Friendly, PDF & Email

Hur blir det i dessa coronatider med Hudikkalaset 24–25 juli 2020, Sommarens första konsert i Långvind 5 juli och Sommarens sista konsert i Långvind 14 augusti?

Av förklarliga skäl kan festivalgeneralen Erik Ohlsson inte ge ett definitivt besked. Hans planer var att följa upp de två föregående årens succé – Sista konserten i Långvind – med en inledande konsert i Långvind och koppla dessa till Hudikkalaset. Sommarens första konsert i Långvind skulle bli inledningen till nya Hudikkalaset, en bantad version av sommarens musikfest, år 2020 återförd till Köpmanberget där Erik Ohlsson startade Hudiks stora stadsfest 2010.

Hudikkalaset går alltid av stapeln helgen under vecka 30 och har Engmans Kapell som avslutar festivalen. Årets dragplåster är Veronica Maggio, men hon är bara en av många artister.

Hudikkalasets webbplats ger inget besked hur det blir i år.

– Vi avvaktar och väntar på uppdaterade direktiv. Vi kommer att komma ut med info så fort vi fattar ett beslut. Men allt står utanför vår makt, så det finns inte så mycket mer att tillägga just nu, säger Erik Ohlsson till Helahälsingland.se.

Långvind.com har haft flera artiklar om Långvindskonserterna: Långvind blir del av Hudikkalaset (6 januari 2020), Långvindskonsert tillbaka nästa år (25 augusti 2019), ”Sommarens sista konsert i Långvind” (7 juli 2019), Magisk afton med TAW och Engmans (11 augusti 2018) och Sommarens sista konsert i Långvind (10 maj 2018).

Långvind.com har också haft flera artiklar om Hudikkalaset: Hudikkalaset går i graven? (28 juli 2029),  Hudikkalaset med många dragare (25 juli 2019), Hudikkalaset rockar loss i tre dagar (26 juli 2018), Glada Hudik festar (28 juli 2016) och Stadsfesten i Hudik lever (25 juli 2013).

Jörgen Bengtson
Bild: Hudikkalasets webbplats


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv