Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Ӂrhundradets
bästa isar”

Print Friendly, PDF & Email

Kungsgården Långvind har varit en populär bas för långfärdsskridskoåkare de två senaste helgerna. Katarina Moberg och Per Eriksson prisar isarna i Långvinds närhet.

– Århundradets bästa isar, säger Katarina Moberg, Nyköping, som är passionerad långfärdsskridskoåkare.

– Konsten är att göra tur med de isar som finns, säger Per Eriksson, Nyköping, som är ledare för långfärdsskridskoåkare och säger att det finns ovanligt många bra isar i Hälsingland.

På fredag åkte Eriksson och Moberg på Norrdelen, på lördag på Sördellen och på söndag är planerna att ge sig ut på Kyrksjön i Forsa.

STF hotell och vandrarhem Hudiksvall Kungsgården Långvind är idealiskt som bas för skridskoåkning, dels med högt belägna sjöar i Enånger, dels med Kyrksjön och Dellarna i grannskapet. När havet fryser på och är snöfritt, finns dessutom flera grunda havsvikar i Långvind.

Årets vinter, med nästan ingen snö, är idealiskt för skridskoåkning på naturisar.

Det finns en nationell webbplats för långfärdsskridskoåkare, Skridskonätet, skridsko.net, som skridskoproffsen från Nyköping rekommenderar.

På bilden står Per Eriksson och Katarina Moberg redo för dagens tur, Per med en klassisk hansapik och Katarina med en falupik.

text och foto:
Jörgen Bengtson


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv