Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Träbåtens dag och visor
drar till Borka och Mössön

Print Friendly, PDF & Email

Träbåtens dag på Borka brygga är en stor återvändardag i Enånger. Samma sak gäller för Mössöns visfestival i Njutånger. Båda inträffar en lördag mitt i sommaren, i år den 13 juli.

Träbåtens dag den 13 juli samlar inte bara träbåtar, utan båtar av allehanda slag och människor naturligtvis. Träbåtens dag är en hyllning till träbåtar tillverkade i Borka och annorstädes. Men det är också en marknad och samlingsdag för folk från Borka, Enånger och utsocknes.

Dagen börjar klockan 11 med samling för träbåtar utanför Flakön. Sedan blir det parad av vackra träbåtar, tjärdoft och skepparmacka med kaffe till alla träbåtsskeppare.

För övriga deltagare väntar knallar, restaurang, museer med provkörning av en tändkulemotor, modellbåtsvisning, aktiviteter för barn som ponnyridning och fiskdamm, demonstration av sjöräddningssällskapet SSRS räddningsbåt, lotterier och servering av bland annat kolbullar.

Arrangör är Enångers båtsällskap.

Mössöns visfestival den 13 juli samlar musiker och människor av allehanda slag till en viskväll på Mössön, en utsträckt halvö öster om Njutånger. Den är Mössöns stora återvändardag men också en av flera aktiviteter, som Mössöns byalag arrangerar varje år.

Kvällen börjar klockan 18 med musik och fortsätter sedan med musik kvällen lång: Åsa Jinder, The Yankees, Hälsingefyr, Eva Norberg-Forsberg och Leonard Thinsz-Jansson med vänner. Under kvällen sker också utdelning ur Bengt Ohlssons minnesfond, ett musikstipendium på 10 000 kronor till ungdom under 20 år. Det blir det även lekamlig spis i form av kolbullar, sallad, hamburgare och fika.

Arrangör är Mössöns byalag.

Text och foto:
Jörgen Bengtson


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv