Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Unik vägledning till
Hälsingekustens krogar

Print Friendly, PDF & Email

Vad finns det för krogar och kaféer på Hälsingekusten, där jag kan äta eller dricka något med havsutsikt till?

Långvind.com ger dig svaret i en unik guide över sommarens restauranger och kaféer under fliken Göra och Sommarrestauranger. I dag presenterar vi guiden för fjärde året i rad. Guiden växer år för år i takt med att nya krogar och kaféer tillkommer – och då finns ändå inte alla ställen med. Vi lämnar krogar och kaféer i Hudiksvalls stad och Söderhamns stad utanför. Dessutom kan vårt argusöga ha missat något ställe längs vår långa kust. Ytterligare kaféer kan tillkomma under sommarens lopp. Tips oss gärna!

Årets guide omfattar tjugoen restauranger och kaféer på kusten, nitton i Hälsingland samt en i vardera Medelpad och Gästrikland, både på gränsen till Hälsingland.

Till detta kommer Kafé Kungsgården Långvind, som håller öppet när STF hotell och vandrarhem Hudiksvall Kungsgården Långvind är öppet, dock i första hand för dess gäster, samt Långvinds två närmaste åretruntöppna restauranger.

– Vi är väldigt glada över att återigen kunna presentera den enda samlade guiden över matställen med havskontakt på Hälsingekusten. Vi kan inte garantera alla tider i den, men vi har ringt många samtal, kollat otaliga webb- och facebooksidor och lagt ner mycket arbete på att försöka göra en korrekt sammanställning, säger Agneta Bengtson, teknisk redaktör på Långvind.com.

Guiden har haft nykomlingar varje år, antingen helt nya krogar eller krogar med nya restauratörer.

Årets helt nya kafé är Skärså Rökeri i Skärså, Norrala.

Till gruppen nykomlingar får vi nog också räkna krogar med både nya namn och restauratörer, även om platserna tidigare har hyst andra näringsställen: Maln Hav & Krog (bilden) på Malnbaden, Hälsingtuna, utanför Hudiksvall; Pool & Bar på Hölick havsresort i Rogsta; Restaurang Sand & Kök någon kilometer före Hölick havsresort.

Flera krogar har nya krögare: Restaurang Borka Brygga, Enånger; Restaurang Albertina, Skärså, Norrala; Stenö havskrog, Söderala.

Agneta Bengtson
Foto: Jörgen Bengtson

Nyheten uppdaterad 10 juni 2019


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv