Boka boende på Kungsgården Långvind!

Magnus kök
öppnar i Borka

Print Friendly, PDF & Email

I dag öppnar Restaurang Borka Brygga som sommarrestaurang, tillsammans med andra klassiska sommarkrogar på Hälsingekusten, som öppnade denna eller förra helgen.

En liten sjökrog i Sörfjärden, Gnarp, har helgöppet från och med denna helg. Café och restaurang Måsen i Stocka, Harmånger, håller öppet på mors dag innan den säsongsöppnar till midsommar. Samma sak gäller Trollharens Fiskrestaurang, Skog, som välkomnar på mors dag, för att öppna för säsongen några veckor tidigare, redan 30 maj.

Restaurang Sjömärket i Mellanfjärden, Gnarp, och Restaurang Albertina i Skärså, Norrala, öppnade redan fredag 17 maj.

Strandpiren i Hudiksvall är en av få restauranger utanför stadskärnan som har öppet året om.

Nytt för i år är att både Borka Brygga och Albertina har ny krögare. Ny krögare på Borka Brygga är Magnus kök med Magnus och Anglica Olsson. Albertina har systrarna Malin och Anna Söderström som nya krögare.

Hälsingekusten har grannorter strax norr och söder om landskapsgränsen, som båda har utmärkta sommarrestauranger. Galströms café & restaurang i Galtström, Njurunda, håller öppet helger under en stor del av året och dagligen från slutet av maj. Axmarbrygga Havskrog, Hamrånge, har helgöppet en stor del av året och öppnar för sommarsäsongen 30 maj.

När flera krogar och kaféet har öppnat för säsongen, eller annonserat sina öppettider, återkommer vi med den uppskattade guiden Sommarrestauranger. Den omfattar krogar och kaféer med havskontakt på Hälsingekusten utanför de två städerna, Hudiksvall och Söderhamn.

Jörgen Bengtson
Foto: Magnus kök Borka Brygga


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv